Åben 24/7
+45 98 17 17 82

Skovbegravelse

Skatt Christensen

En naturlig afsked

Skovbegravelse er en smuk og naturlig måde at tage afsked på. Det er et alternativ til den traditionelle urnebegravelse på kirkegården, i stedet bliver urnen nedsat i ikke-indviet jord for foden af et træ. Dette tilbud står åbent for alle, uanset baggrund og trosretning. Skovbegravelser kræver, at urnen til afdødes aske er biologisk nedbrydelig, og at skoven er godkendt af kommunen og Kirkeministeriet.

Historien bag Skovbegravelser

I 2008 skete der en ændring i begravelsesloven i Danmark, som åbnede op for muligheden for at blive begravet i naturen. Denne ændring kom som svar på en voksende interesse for skovbegravelser. Siden da er der etableret over femten skovbegravelsespladser i privatejede skove, og den første kommunale skovgravplads åbnede i 2014 i Kohaveskoven ved Odense.

Skovbegravelse.dk – Formidler af Skovbegravelser

Skovbegravelse.dk er et initiativ, der giver danskerne muligheden for at blive begravet under træernes kroner. Skovbegravelse Administration, stiftet i 2018, hjælper med at etablere skovbegravelsespladser og står for den lovpligtige administration i samarbejde med skovejere og kommuner. De tilbyder generel kundeservice og rådgivning om skovbegravelser til private, bedemænd, kommuner og skovejere.

Vores rolle – Skovbegravelser

Skatt Christensen hjælper med at arrangere skovbegravelser, hvor vi fokuserer på personlig rådgivning og respekt for den afdødes ønsker.

Planlægning og Koordinering

Vi samarbejder med familier for at vælge den rette skovbegravelsesplads og koordinerer med Skovbegravelse.dk og myndighederne for at sikre en smidig proces.

Personlig Vejledning

Skatt Christensen tilbyder empatisk støtte gennem hele forløbet, sikrer en meningsfuld og mindeværdig ceremoni, og står klar til at guide familierne i denne svære tid.

Danmarks første skovbegravelsesplads, i Stensballegård skov, ved Horsens, blev indviet den 15. Januar 2018. Siden indvielsen er der kommet yderligere 17 pladser rundt om i landet og der er flere på vej. Alle skovbegravelsespladser er beliggende i fredet skov, som enten er privat eller kommunalt ejet. Fredsskove er tilgængelig for offentligheden og kan besøges fra kl. 6.00 til solnedgang. Gravstederne er kun for urner og består af enkelte el. dobbelt urneplads rundt om træerne eller som familietræer. Det er muligt at reservere eller forhåndserhverve et gravsted. Gravstederne er fredet i min. 10 år, hvilket kan forlænges. På nogle skovbegravelsespladser er det tilladt med en diskret mindeplade, som ligger fladt i skovbunden. Skovbegravelsespladserne er ikke indviet jord og kan erhverves af alle, uanset trosretning.
I Nordjylland tilbydes skovbegravelsesplads følgende steder:
Øland, Jammerbugt kommune
Havnø, Hadsund, Mariagerfjord kommune
Hjedsbæk, Suldrup, Rebild kommune

skovbegravelse - Skatt Christensen Begravelsesforretning - Skovbegravelse Landkort - Skovbegravelse

Læs hvad pårørende synes om os

Hvilke praktiske ting følger med planlægningen af en skovbegravelse?