URNER

Ved bisættelse kommes afdødes jordiske rester i en urne. Hos Skatt Christensen Begravelsesforretning har vi et bredt sortiment af urner i forskellige designs, som kan tilpasses efter afdødes og pårørendes ønsker. Vores urner leveres af Tommerup Heilskov, som fremstiller kister og urner i klassiske og stilrene designs. Blandt vores sortiment kan der vælges mellem urner, som er egnet til urnemur, nedsættelse i jorden eller askespredning over åbent hav. Nedenfor kan du se vores udvalg af urner, som vi forhandler.

Kvalitets urner i nordisk stil

Soft urner

Farve: Hvid, Rød, Brun, Grøn, Sort, Creme, Bordeaux, Blå. Materiale: Urnen er fremstillet af Arboform – også kaldet flydende træ – som laves af restprodukter og cellouse

Eternity urne

Urnerne fås i rød, gul, grøn og sort/grå. Materiale: Arboform, som er fremstillet af trædelene ligning og celluose.

Memory natururner

Materiale: Mater-Bi. Urnebånd (sænkningsbånd) medfølger. Ubehandlet. Lås: Skrues med gevind. Holder tæt. Den første 100% nedbrydelig bio-plast urne. Fås i 7 farver. Urnen kan dekoreres med motiver.

Touch urner

Farve: hvid, perlemor, sort, blå, bordeaux, grøn, creme, brun og rød. Diameter: ca. 185 mm. Højde: ca. 275 mm. Vægt: ca. 0,6 kg. Materiale: Urnen er fremstillet af Arboform – også kaldet flydende træ – som laves af restprodukter og cellouse.

Diamant urner

En del af diamantserien designet af Jacob Jensen Design. Skulpturel urne i hvid højglans med facetter som en diamant. Lavet af nordisk birketræ med bånd af miljøvenlig bomuld. Nedbrydningstid: 20 år. Registreret design og varemærke. Produceret i Danmark. Urnen fås i silkemat hvid og sort og højglans hvid, sort og rød. 

BeyondLife urner

Bionedbrydelig urne i støbepap m. frøkapsel så livet igen kan blomstre. Designet af Pia Galschiøt Berntzen. Farver: Beyond Life urnen fås i farverne Turkisblå, Mosgrøn, Rosa, Hvid og Himmelblå.

Tube urner

Fremstillet af genbrugskarton. Praktisk konstrueret urne, der gør den anvendelig til askespredning. Nedbrydes ligeså i jorden. Fås med fem motiver.

Træ urner

Den populære håndlavede urne af træ. Fremstillet i Sverige. Nedbydningstid: Kort for fyr, lang for eg.

Børne urner

Børne urner (tube)

Et bæredygtigt valg. Fremstillet af genbrugskarton og nedbrydes naturligt i jorden.

Børne urner (bark)

Bionedbrydelig urne af bark fra fyrtræ. Nedbrydningstid under fem år. Fås i hvid eller natur

Bæredygtige urner

Hos Skatt Christensen samarbejder vi med Tommerup Heilskov, som fremstiller bæredygtige og miljøvenlige urner. Blandt vores sortiment har vi urner, der blandt andet er fremstillet i nedbrydelig bioplast samt urner i bionedbrydeligt bark fra fyrretræer, som ikke har miljøbelastende konsekvenser. Ydermere har vi Beyond Life urner, som er dansk designet i bionedbrydeligt materiale. Tilhørende Beyond Life urnen følger et lille blad, hvori der ligger frø, så livet igen blomstrer.

Vi ønsker at tage ansvar for at gøre begravelser og bisættelser mere bæredygtigte. Derfor donerer vi et træ til minde om den, du har mistet. På den måde giver vi naturen noget tilbage, og samtidig er et træ et smukt og håndgribeligt minde om et levet liv. Træerne plantes rundt i landets i folkeskove, hvor den pågældende kommune står for planlægning og anlæggelse af skoven.

Et personligt valg

En urne er et personligt valg, hvorfor vi hos Skatt Christensen tilbyder et fleksibelt udvalg af urner fra Tommerup Heilskov. Inden beslutningen skal træffes er det vigtigt at overveje, hvorledes urnen ønskes begravet på kirkegård eller om asken ønskes spredt over åbent hav. Afhængigt af hvilket gravstedsform og kirkegård, man ønsker at benytte, kan der være bestemte krav til urnens materialer.

I nogle tilfælde har afdøde haft et ønske om en bestemt urne, samt tilkendegivet hvorledes bisættelsen skal foregå, hvilket kan være nedskrevet i Min Sidste Vilje. Andre gange er det de pårørende, som må træffe beslutningen herom. Hos Skatt Christensen Begravelsesforretning stiller vi vores ekspertise til rådighed, såfremt pårørende har brug for en bedemand til at bistå med planlægning og hjælp til valg af urne. Vores bedemandsforretning kan kontaktes telefonisk alle døgnets 24 timer.